Fransa Merkez Bankası, Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yılın ilk 3 ayında yüzde 6 gerilediğini açıkladı. Bunun 1945’ten bu yana Fransız ekonomisinin en kötü üç aylık performans olduğu belirtildi.
MART AYININ 2. YARISINDA YÜZDE 32 DÜŞÜŞ YAŞANDI
Mart ayının son 15 gününde ekonomik aktivitelerde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 düşüş yaşandığı kaydedildi. Merkez Bankası, ülkede alınan Kovid-19 tedbirlerinin GSYH’nin her 15 günde bir yüzde 1,5 gerilemesine neden olacağı tahmininde bulundu.
FRANSA BASINI EKONOMİNİN DURGUNLUĞA GİRDİĞİNİ BELİRTTİ
Fransız basınındaki haberlere göre, bu ekonomik küçülmeyle ülke ekonomik durgunluğa girmiş oldu. Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, iki gün önce yaptığı açıklamada, ülkenin, Kovid-19 nedeniyle bu yıl 1945’ten bu yana en büyük ekonomik durgunluğu yaşayabileceğini belirtmişti.

- Selçuk Özdağ’dan evinin önündeki saldırı sonrası ilk açıklama: Beş kişiydiler, ikisi sopalarla vururken biri silah tutuyordu - 15 Ocak 2021
- Selçuk Özdağ’a yapılan saldırı sonrası Davutoğlu’ndan ilk açıklama: Erdoğan’dan açıklama bekliyoruz - 15 Ocak 2021
- Son Dakika! Hollanda hükümeti ülkede tartışma yaratan çocuk yardımı skandalı nedeniyle istifa etti - 15 Ocak 2021